لوگو دکتر زخم
لوگو دکتر زخم

پیشگیری از عفونت زخم

پیشگیری از عفونت زخم

مدیریت موثر برای پیشگیری ازعفونت زخم نه تنها به بهبود سریع زخم کمک می کند بلکه از مزمن شدن زخم پیشگیری می کند. متاسفانه بسیاری از زخم ها در صورت عفونی شدن، می توانند تبدیل به زخم های مزمن و همیشگی شوند. تقریباً شش میلیون بیمار در آمریکا به زخم های مزمن مبتلا هستند.

این زخم های مزمن می توانند تبدیل به بیماری های دیگری شوند. همچنین هزینه های درمانی زیادی صرف بهبود زخم های مزمن می شود. بنابراین به اهمیت بالای درمان زخم و جلوگیری از عفونت زخم پی بردید. در ادامه به راه های مختلف پیشگیری از عفونت زخم می پردازیم.

علل عفونت زخم

با توجه به تحقیقانی که صورت گرفته است به این نتیجه رسیده اند که سرعت ترمیم زخم در افرادی که به دیابت نوع دو مبتلا هستند، بسیار کند است. افرادی که به دیابت نوع دو مبتلا هستند به دلیل کمبود کنترل گلیسمی، مبتلا به نوروپاتی و حساسیت کمتر به آسیب های محیطی می باشند. به این ترتیب آسیب های مکرری به بدن آن ها وارد می شود و احتمال بروز زخم بالا می رود.
همچنین بیماری دیگری به نام بیماری سرخرگ محیطی وجود دارد که این بیماری منجر به کاهش جریان خون می شود. در نتیجه اگر فرد به آسیب های خفیفی مبتلا شود این مورد می تواند به زخم ناحیه منجر شود. همچنین ماهیت سلول های بدخیم می تواند بر عملکرد بدن برای درمان زخم اثر منفی بگذارد.

جلوگیری از عفونت زخم
جلوگیری از عفونت زخم

شناخت عفونت زخم و دوره بهبود آن

درمان و بهبود زخم دوره مشخصی دارد و این دوره باید فازهای خاصی را طی کند تا روند بهبود زخم طی شود. در اکثر موارد ظرف چند روز تا چند هفته زخم بهبود می یابد. زخم هایی که بعد از گذشت 30 روز هیچ گونه علائم بهبودی ندارند، به عنوان زخم مزمن شناخته شده و احتمالاً حاوی باکتری هستند. حضور باکتری می تواند روند بهبود را به تاخیر بیندازد و باعث تورم زخم شود. برای کسب اطلاعات بیشتر به مقاله ی زخم مزمن مراجعه نمایید.

راه های پیشگیری از عفونت زخم

روش های مختلفی برای پیشگیری از عفونت زخم مزمن و حاد وجود دارد. در ادامه به برخی از راهکار ها اشاره می کنیم:
– رعایت بهداشت ناحیه زخم
– ضد عفونی کردن زخم
– کرم های موضعی

روش های پیشگیری از عفونت زخم
روش های پیشگیری از عفونت زخم

موارد فوق به پیشگیری از عفونت زخم کمک شایانی می کنند. زمانی که مواد اضافی بر روی زخم قرار دارد، برای ایجاد عفونت نیاز به میکروارگانیسم های کمتری می باشد. برداشتن این مواد به بهبود مکانیسم های دفاعی بدن کمک می کند. شست شوی زخم با محلول استریل و محلول ضد میکروب می تواند به برداشتن مواد اضافی از روی زخم کمک کند.
در صورتی که از شستشو دهنده های ضد میکروب استفاده می شود، حتماً باید از محلول رقیق و غیر سمی استفاده نمود. در غیر این صورت این مورد می تواند تاثیر منفی بر درمان زخم داشته باشد و حتی باعث وخامت زخم شود.

نتیجه گیری

برای بهبود زخم و جلوگیری از عفونت زخم باید راهکارهای خاصی را در زمان مناسب به کار برد. همان طور که  می دانید توجه به راهکارهای پیشگیری از ایجاد عفونت بهتر از درمان عفونت زخم می باشد.

ترجمه: دکتر زخم

لوگو دکتر زخم

کلینیک دکتر زخم

کلینیک دکتر زخم فعالیت خود را در خصوص درمان تخصصی انواع زخم و اسکار از سال 1388 با تکیه بر دانش نوین آغاز کرده است. از جمله متخصصین حوزه های درمانی کلینیک، کارشناسان متخصص زخم، جراحان پلاستیک ترمیمی، جراحان عمومی، ارتوپدی، عفونی و داخلی می باشد. توجه داشته باشید که متخصصین حاذق در این کلینیک با به کارگیری جدید ترین ابزار ها و تجهیزات پزشکی در جهت درمان انواع زخم باعث شده اند تا نتایج مطلوب و ارزشمندی حاصل شود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

فهرست محتوا