لوگو دکتر زخم
لوگو دکتر زخم

چگونه زخم پای دیابتی را پانسمان کنیم؟

پانسمان زخم پای دیابتی

پانسمان زخم پای دیابتی، یکی از مهم ترین اقدامات در درمان زخم ناشی از بیماری دیابت و پیشگیری از بروز عفونت می باشد. تسکین درد، محافظت از بستر زخم و تسریع روند بهبودی، از دیگر مزایای استفاده از پانسمان زخم می باشد.
انواع متفاوت پانسمان زخم پای دیابتی ، ویژگی های خاص و منحصر به فرد خود را دارند، که پزشک بر اساس علائم بالینی، بهترین نوع پانسمان را برای زخم فرد در نظر می گیرد. پانسمان های فوم و آلژینات، خاصیت جذب فوق العاده بالایی دارند و ترشحات زخم را به خوبی جذب می کنند.
پانسمان های هیدروژل، روند اتولیز و برداشت سلول های مرده و نکروزه از روی زخم را تسریع می بخشند.
پانسمان های حاوی ید و نقره، به کنترل عفونت کمک می کنند.
نکته ای که در خصوص پانسمان اهمیت دارد، این است که پانسمان باید به طور مرتب تعویض، و وضعیت زخم نیز بررسی شود. تعداد دفعات تعویض پانسمان در زخم هایی که ترشح بالایی دارند، بیشتر می باشد.

در انتخاب پانسمان زخم پای دیابتی، به مواردی مانند میزان عفونت، اندازه زخم و هم چنین نیاز بیمار باید اهمیت داده شود. معمولا شاهد ترشح زیاد در زخم های عفونی هستیم، این حجم از ترشح باید کنترل شود تا بافت های اطراف را درگیر نکند.

پانسمان باید به گونه ای انتخاب شود که تحمل آن برای بیمار راحت باشد و فرد به راحتی بتواند پای خود را حرکت دهد و در عین حال، به تسریع روند بهبودی و پیشگیری از بروز عفونت نیز کمک شود.

انواع پانسمان های زخم پای دیابتی

– پانسمان های نچسب

این پانسمان ها محیط مرطوبی را برای زخم فراهم می کنند. البته نکته ای که در خصوص این نوع از پانسمان وجود دارد این است که این پانسمان ها جهت درمان عفونت طراحی نشده اند و به همین خاطر، استفاده از آن ها در کنار مصرف آنتی بیوتیک توصیه می شود.

– پانسمان های هیدروکلوئیدی

این پانسمان ها جاذب بوده، متشکل از لایه فوم اند و تا حدودی نسبت به بخار آب، نفوذناپذیر هستند. پانسمان های هیدروکلوئیدی به گونه ای طراحی شده اند که ترشح را به خود جذب می کنند و محیط هیدراته ای را برای زخم فراهم می کنند. از این پانسمان برای مدت طولانی تر و تقریبا به مدت یک هفته می توان استفاده کردو نیازی به تعویض پانسمان با هر بار بررسی زخم نیست.
در نتیجه، این پاسمان در پیشگیری از درمان عفونت در زخم های دیابتی بسیار موثرتر از درمان عفونت می باشد.

پانسمان زخم پای دیابتی
انواع پانسمان زخم پای دیابتی

– پانسمان های هیدروژل

این پانسمان ها نیز به برداشت مواد مرده و نکروزه از روی زخم کمک می کنند و در زخم هایی با میزان ترشح متوسط و شدید به کار می روند.

– پانسمان های فوم

پانسمان های فوم، از جمله پانسمان هایی هستند که در زخم های دیابتی استفاده می شوند. این پانسمان ها به راحتی به فرم و اندازه دلخواه برش داده می شوند و قدرت جذب بالایی دارند.

– پانسمان های آلژینات

این پانسمان ها قدرت جذب بالایی دارند و جلوی خونریزی را نیز می گیرند. استفاده از پانسمان کلسیم آلژینات، مانع از رشد باکتری استافیلوکک اورئوس می شود.

پانسمان زخم پای دیابتی
پانسمان زخم پای دیابتی

نتیجه گیری

انواع مختلفی از پانسمان ها در زخم پای دیابتی قابل استفاده می باشند. انتخاب پانسمان مناسب، به کنترل میزان ترشح، تسکین درد و پیشگیری از بروز عفونت کمک می کند. معاینه ی دقیق زخم و تعیین بهترین راهکار درمانی باید توسط مراکز معتبر درمان زخم و زیر نظر متخصصین این حیطه انجام شود.

بنابراین بررسی شرایط زخم و انتخاب پانسمان مناسب را به عهده ی بهترین کلینیک درمان زخم بسپارید.

ترجمه: دکتر زخم

به منظور برقراری ارتباط با دکتر زخم از راه های ارتباطی زیر اقدام نمایید:

شماره های تماس: ۲۲۰۷۳۱۲۵ ۰۲۱   /   ۵۲۴۸۰۲۴۰۹۳۹ 

 صفحه اینستاگرام

لوگو دکتر زخم

کلینیک دکتر زخم

کلینیک دکتر زخم فعالیت خود را در خصوص درمان تخصصی انواع زخم و اسکار از سال 1388 با تکیه بر دانش نوین آغاز کرده است. از جمله متخصصین حوزه های درمانی کلینیک، کارشناسان متخصص زخم، جراحان پلاستیک ترمیمی، جراحان عمومی، ارتوپدی، عفونی و داخلی می باشد. توجه داشته باشید که متخصصین حاذق در این کلینیک با به کارگیری جدید ترین ابزار ها و تجهیزات پزشکی در جهت درمان انواع زخم باعث شده اند تا نتایج مطلوب و ارزشمندی حاصل شود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

فهرست محتوا