مراقبت از پای دیابتی
ایا می دانید با مراقبت از پای دیابتی می توانید از عوارضی مانند قطع شدن پا به دلیل زخم دیابتی جلوگیری کنید؟
آیا از تاثیر مهم مراقبت از پای دیابتی در روند درمان زخم پای دیابتی آگاه هستید؟
افراد دیابتی بدون کنترل قند خون خود، معمولا دچار آسیب های عصبی می شوند که این امر سبب اختلال در سیستم گردش خون می شود و آسیب های جدی در نواحی تحتانی بدن افراد دیابتی مخصوصا در پاهای آن ها بوجود می آورد. به دلیل اهمیت بیماری دیابت و جلوگیری از ایجاد عوارض ناشی از این بیماری نیاز است تا مبحث مراقبت از پای دیابتی به طور جدی مد نظر قرار داده شود.
در این مقاله به بررسی مراقبت از پای دیابتی و تاثیر بسزای آن در جلوگیری از عوارض حاد، می پردازیم.
دکتر زخم به صورت فوق تخصصی با تکیه بر دانش نوین درمان انواع زخم و استفاده از متخصصین مختلف درحوزه های درمانی ، آماده ی ارائه ی خدمات به شما عزیزان می باشد.
به منظور برقراری ارتباط با دکتر زخم از راه های ارتباطی زیر اقدام نمایید:
شماره های تماس: ۲۲۰۷۳۱۲۵ –۰۲۱ / ۵۲۴۸۰۲۴–۰۹۳۹ و صفحه اینستاگرام
نکات مهم در مراقبت از پای دیابتی
افراد دیابتی می توانند با نحوه ی زندگی سالم و مصرف مواد غذایی مناسب ، میزان قند خون خود را تحت کنترل گیرند که این امر نقش مهم و غیرقابل انکاری در کنترل بیماری دیابت دارد. درکنار پرهیز غذایی و کنترل قند خون نیاز است تا افراد دیابتی نکات مهم دیگری را در مراقبت از پای دیابتی مد نظر داشته باشند. از میان این نکات مهم به موارد زیر اشاره می نماییم:
1- آزمایش و چکاپ های پزشکی
2- فعالیت بدنی و ورزش
3- مصرف مواد غذایی سالم
4- مراقبت های روزانه
پاهای خود را هر روز بطور دقیق بررسی کنید تا اگر متوجه علائمی از جمله زخم و یا تاول شدید، سریعا اقدامات لازم جهت درمان زخم پای دیابتی را در مراحل ابتدایی آغاز کنید تا از ایجاد عوارض نامطلوب جلوگیری بعمل آورید.
5- شستشوی پاها
به هنگام شسشتوی پاها ، از مواد شوینده ی مناسب مانند آب و شامپو بچه استفاده کنید. در حین شستشو دقت کنید تا سطح زخم های پا خراشیده نگردند زیرا ممکن است زخم عفونت کند.
همانطور که می دانید، محل های مرطوب بستر مناسبی برای رشد باکتری ها و میکروب های آسیب زا هستند و احتمال عفونت زخم در این حالت تشدید می گردد. بنابراین نیاز است بعد از شستشوی پاها آن ها را خشک کنید و از خشک شدن زخم اطمینان حاصل فرمایید.
نکات مهم در خصوص پوشیدن کفش
- اگر فردی دارای زخم پای دیابتی می باشد ، بهتر است از پا برهنه راه رفتن اجتناب کند ، تا احتمال عفونی شدن زخم های پای او از بین رود.
- دقت در سایز کفش ( سایز کفش ها باید بگونه ای باشد که پا و زخم متحمل فشار نشوند.)
- جنس کفش در مراقبت از پای دیابتی نقش مهمی دارد به گونه ای که توصیه می شود تا حد امکان از مصرف کفش های پلاستیکی دوری کنید.
- به منظور پوشیدن کفش بهتر است از جوراب های تمیز استفاده کنید.
- اگر اعصاب پا دچار آسیب شده باشند ، توصیه می شود تا کفش ها چندساعت یکبار عوض شوند تا از اعمال فشار به نقطه ی معنی از پا ، جلوگیری بعمل آید.
- گرم نگه داشتن پاها
- از ایستادن به مدت طولانی پرهیز کنید.
- عدم استعمال دخانیات
کشیدن سیگار سبب تشدید آسیب های عروقی و کاهش توانایی انتقال اکسیژن در فرد دیابتی می شود، که بدنبال این امر روند بهبودی و ترمیم زخم پای دیابتی طولانی می شود.
همچنین توصیه می شود به منظور بررسی دقیق وضعیت و شرایط زخم پای دیابتی تحت نظر پزشک باشید. دوستان عزیز ساکن تهران می توانند به منظور مراقبت و درمان زخم پای دیابتی به نحو احسن به وسیله ی تجهیزات پیشرفته ، به بهترین کلینیک درمان زخم مراجعه کنند و اقدامات لازم را انجام دهند.