درمان زخم ناشی از تروما
با درمان زخم ناشی از تروما ، از ایجاد عواقب خطرناک و عوارض شدید ناشی از زخم تروما جلوگیری کنید.
در این مقاله به زخم ناشی از تروما و راه های درمان آن می پردازیم.
معرفی زخم تروما
زخم ها و جراحت های ایجاد شده در مناطق نرم بافت پوست را ، به اصطلاح زخم تروما می نامند. این زخم ها گستره ی متنوعی از جراحت ها را در برمیگیرند. مانند:
- ساییدگی های پوستی
- بریدگی ها و پارگی ها و …
در برخی موارد شدت این جراحت ها زیاد بوده ، و اگر اقدامات لازم در جهت بهبودی این زخم ها و درمان زخم ناشی از تروما صورت نگیرد، احتمال ایجاد عفونت و عوارض نامطلوب ، افزایش می یابد.
معمولا این جراحت ها و زخم های ناشی از تروما به دنبال تصادف و یا زمین خوردن بوجود می آیند.
کلینیک دکتر زخم به صورت فوق تخصصی با تکیه بر دانش نوین درمان انواع زخم و استفاده از متخصصین مختلف حوزه های درمانی زخم ، آماده ی ارائه ی خدمات به شما عزیزان می باشد. به منظور برقراری ارتباط با کلینیک زخم از راه های ارتباطی زیر اقدام نمایید:
شماره های تماس: ۰۲۱-۲۲۰۷۳۱۲۵ / ۵۲۴۸۰۲۴–۰۹۳۹
ایمیل: info@drzakhm.com
زخم های ناشی از ساییدگی ها
این گروه از زخم های تروما، به دنبال ساییده شدن پوست توسط سطوح مختلف، ایجاد می شوند. مانند: ساییدگی هایی که به دلیل لیز خوردن و کشیده شدن روی زمین ایجاد می شوند ، ساییدگی زانو در هنگام افتادن از دوچرخه و یا اسکیت سواری و…
زخم های ناشی از بریدگی ها
بریدگی های ناشی از تماس پوست با ابزار تیز و برنده. احتمال عفونت در اینگونه از زخم های تروما بالا می باشد و نیاز است اقدامات درمانی و مراقبت از آن ها به موقع صورت پذیرد.
علائم و نشانه های زخم ناشی از تروما
علائم مختلفی برای زخم های ناشی از تروما وجود دارد که ، در زیر به مواردی از آن ها اشاره می کنیم:
- خونریزی
- احساس درد
- تورم ( همچنین امکان کبودی و تغییر در رنگ پوست وجود دارد.)
همچنین علائم مهمی ممکن است درهنگام ایجاد زخم تروما در فرد ایجاد شود. این علائم عبارتند از :
- تغییر سطح هوشیاری
- مشکلات و اختلالات تنفسی
- خونریزی های شدید و غیرقابل کنترل
- تهوع و سرگیجه
توصیه می شود ، هنگامی که این علائم در زخم ایجاد شد؛ به منظور جلوگیری از عوارض نامطلوب ، سریعا اقدامات درمانی لازم را ، انجام دهید.
درمان زخم ناشی از تروما
اقدامات اولیه :
- کمک به توقف خونریزی
- تمییز کردن محل زخم به جهت جلوگیری از تجمع میکروب ها
- پانسمان کردن زخم به منظور جلوگیری از ایجاد عفونت در زخم
هنگامی که این اقدامات باعث بهبودی و التیام زخم نشد ، نیاز است به مراکز معتبر درمانی جهت درمان زخم ناشی از تروما ، مراجعه کنید و اقدامات لازم را انجام دهید.
تمامی اقدامات درمانی ( حتی اگر شرایط زخم حاد باشد ، از جراحی برای درمان آن استفاده می شود) ، به منظور رفع عوامل میکروبی ، بیماری زا و عوارض آن ها ، انجام می پذیرد تا از ایجاد عفونت در محل زخم جلوگیری بعمل آید.
پیشگیری از بروز زخم های تروما
- توصیه می شود در فعالیت های بدنی خود، دقت داشته باشید تا از اتفاق های ناگوار که سبب ایجاد آسیب در بدنتان می شود، جلوگیری به عمل آورید. به طور مثال: افرادی که ورزشکار هستند ، نیاز است به منظور جلوگیری از آسیب دیدگی ، از ابزارهای محافظتی مثل زانو بند و… استفاده کنند تا امکان بروز زخم های حاصل از آسیب دیدگی های احتمالی، کاهش یابد .
- در هنگام رانندگی ؛ با رعایت نکات ایمنی (مانند بستن کمربند ایمنی همه ی سرنشینان وسیله ی نقلیه ) و توجه به قوانین رانندگی ، از بروز تصادف و خطرات نامطلوب ناشی از آن ، جلوگیری به عمل آورید.
مدت زمان ترمیم بافت های آسیب دیده و جایگزین شدن بافت های تازه ، به شرایط زخم (شدت و آسیب های ناشی از آن) بستگی دارد. اگر برای درمان زخم عمل جراحی انجام شده باشد، روند ترمیم زخم و جای بخیه ها، کمی طولانی تر می شود. باید توجه داشت ، با رعایت نکات بهداشتی بعد از جراحی، مدت زمان ترمیم ، کاهش پیدا می کند و زخم سریع تر بهبود می یابد.
همچنین باید در نظر داشت که انجام اقدام مناسب توسط متخصصین با تجربه در روند بهبود زخم حائز اهمیت می باشد، بنابراین در انتخاب مرکز درمانی و پزشک مربوطه نهایت دقت را مد نظر قرار دهید.
سایر مقالات ارائه شده:
مامان من هر سری که دستش و میبره خیلی طول میکشه خوب بشه . علت این مشکل چی متونه باشه ؟؟؟؟
نیاز است فردی با این مشخصات به مرکز درمانی دکتر زخم مراجعه کند تا با انجام آزمایش هایی علت این امر بررسی شود و راه درمانی آن مشخص گردد و در جهت آن اقدامات لازم انجام شود.