درمان زخم عروقی
امروزه درمان زخم عروقی از اهمیت بالایی برخوردار است. اگر زخم های عروقی مخصوصا در ناحیه ی تحتانی بدن یعنی پاها درمان نشوند سبب ایجاد عوارض غیرقابل جبران برای بیمار می شوند.
در این مقاله به روش های درمان زخم عروقی می پردازیم.
دکتر زخم به صورت فوق تخصصی با تکیه بر دانش نوین درمان انواع زخم و استفاده از متخصصین مختلف درحوزه های درمانی ، آماده ی ارائه ی خدمات به شما عزیزان می باشد.
به منظور برقراری ارتباط با دکتر زخم از راه های ارتباطی زیر اقدام نمایید:
شماره های تماس: ۲۲۰۷۳۱۲۵ – ۰۲۱ / ۵۲۴۸۰۲۴–۰۹۳۹
ایمیل: info@drzakhm.com و صفحه اینستاگرام
زخم های عروقی مخصوصا در ناحیه ی پا در زمره ی زخم های مزمن جای می گیرند. این زخم ها از اختلال در رگ های بدن ، منشاء می گیرند. بیماران دیابتی بیشتر در معرض زخم در ناحیه ی پاها قرار می گیرند، به همین منظور نیاز است تا مراقبت ها و کنترل های لازم را مدنظر قرار دهند تا دچار زخم های دیابتی نشوند. در صورت ایجاد زخم های دیابتی لازم است، اقدامات لازم جهت درمان زخم پای دیابتی را انجام دهند تا عوارض نامطلوبی را متحمل نشوند.
خون دارای اکسیژن و مواد مغذی از قلب به سایر اندام ها توسط شریان ها (سرخرگ ها) ارسال می شود و خون های حاوی مواد زائد سلولی و تیره رنگ توسط وریدها ( سیاهرگ ها) به قلب برای تصفیه برمی گردند. با اختلال در هرکدام از دومسیر ذکر شده ی انتقال خون، عوارضی مانند زخم ، در اندام های تحتانی ایجاد می گردد.
درمان زخم عروقی ، در دهه ی اخیر مورد توجه قرار گرفته است. با پیشرفت علم پزشکی ، تکنیک های نوین به منظور درمان و ارتقا کیفیت زندگی برای بیماران گسترش یافته است.
زخم های عروقی پا
این زخم ها از اختلال انتقال خون به اندام های تحتانی ایجاد می شوند. طبق بررسی های انجام شده معمولا 75 درصد از زخم های عروقی پا از نوع زخم های وریدی ، 10 درصد از نوع زخم های شریانی ، 15 درصد از نوع زخم های مختلط و 5 درصد از زخم های عروقی منشا گرفته از اختلالات لنفی، می باشند.
به طور معمول این زخم ها زمانی ایجاد می گردند که مسیر بازگشت خون از ناحیه ی پا به سمت قلب برای تصفیه شدن مختل گشته باشد. عوامل دیگری در ایجاد این گونه از زخم ها نیز وجود دارند، مانند:
- بالا رفتن سن
- افزایش وزن و چاقی
- آسیب دیدن اندام های تحتانی ( پاها )
- بالا بودن فشار خون
- ایستادن به مدت طولانی و…
درمان زخم عروقی
تکنیک ها و روش های متنوعی برای درمان زخم عروقی وجود دارد که در زیر به پاره ای از این موارد اشاره می کنیم:
یکی از تکنیک های نوین در درمان زخم، درمان مرطوب زخم بوسیله ی پانسمان های جدید (MOUIST WOUND HEALING) می باشد که امروزه شیوع زیادی پیدا کرده است.
از مزایای این روش درمانی می توان به مواردی همچون: کم هزینه بودن ، کاهش دادن عفونت ، تسکین درد و بهبود روند ترمیم زخم و … اشاره کرد.
در این تکنیک درمانی ، با اعمال فشار منفی در بافت زخم ، روند بهبود و ترمیم زخم سریع تر پیش می رود و تقویت می شود.
در این تکنیک ؛ التهاب و تورم را تحت کنترل می گیرند و با تحریک بافت سازی سبب ترمیم عروق و ساخت عروق جدید می شوند. همچنین با بهره گیری از این تکنیک درمانی ، سیستم دفاعی ( ایمنی ) وسیستم عصبی بدن نیز تحریک می شود، که این امر نقش بسزایی در روند بهبودی و ترمیم زخم ، ایفا می کند.
- پی آر پی (PRP)
با تزریق پلاسمای مملوء از پلاکت (تهیه شده از بدن خود فرد بیمار) به محل زخم ، روند بهبودی و ترمیم شدن زخم تقویت می شود و سریع تر پیش می رود.
در این روش درمانی ، با بهره گیری از اوزون ( O3) ، به تسریع روند بهبودی زخم کمک می کنند.