لوگو دکتر زخم
لوگو دکتر زخم

درمان زخم بستر

همانطور که در مقاله زخم بستر خواندید این عارضه نوعی زخم فشاری و زخم باز است که در اثر وارد شدن فشار زیاد و طولانی مدت برروی منطقی از استخوان مثل ران، لگن، زانو ها ایجاد می شود.

توجه داشته باشید که افرادی که از شرایط خاص پزشکی رنج می برند، مانند دیابت که در آن، روند خونرسانی مختل می شود احتمال بروز زخم بستر به طبع چند برابر می شود. اگر که با روش های درمان زخم بستر آشنا نیستید تا انتهای این مقاله همراه ما باشید.

درمان زخم بستر

مراحل زخم بستر

دانستن این موضوع که زخم در چه مرحله ای قرار دارد، به تشخیص  و درمان سریع در بهترین کلینیک درمان زخم می تواند بسیار مفید باشد، مراحل زخم بستر عبارتند از:

مرحله اول: در این مرحله، متوجه تغییر رنگ و بی رنگ شدن پوست ناحیه درگیر خواهید شد، در چنین حالتی زخم کمترین عوارض را به همراه دارد و طی چند روز بهبود می یابد.

مرحله دوم: در این مرحله، پوست ناحیه باز و علائمی از مرگ و نکروزه شدن بافت اطراف زخم مشاهده می شود، احتمال عفونی شدن در این چنین حالتی افزایش می یابد و بستر زخم به رنگ صورتی و قرمز در می آید. بهبود زخم در این مرحله چند هفته ای طول می کشد.

مرحله سوم: در این مرحله، زخم عمیق می شود و بر لایه های چربی نیز تاثیر می گذارد. معمولا چند ماه درمان برای زخم ها در این مرحله، زمان نیاز می باشد.

مرحله چهارم: در این مرحله، استخوان و ماهیچه ها نیز درگیر می شوند.

درمان زخم بستر

درمان زخم بستر، بر اساس مرحله، اندازه و عمق زخم صورت می گیرد. برخی اقدامات درمانی زخم بستر به شرح زیر می باشد:

یکی از مهم ترین اقدامات در درمان زخم بستر، کاهش فشار وارد شده به ناحیه درگیر می باشد، به همین خاطر پوزیشن و وضعیت قرار گیری فرد بایستی مرتب تغییر کند. افرادی که از ویلچر استفاده می کنند، پوزیشن نشستن و وزن وارده به یک ناحیه بایستی هر پانزده دقیقه یک بار تغییر کند. افراد بستری نیز باید هر دو ساعت یک بار حرکت داده شوند.

استفاده از تشک های مناسب، و یا قرار دادن بالشت در نواحی که بیشتر تحت فشار هستند، یکی از راه های متعادل کردن فشار وارده به تمامی قسمت ها و سطوح بدن می باشد. به عنوان مثال می توان هنگام خواب، بالشتی را میان مچ و زانو قرار داد.

جهت درمان زخم بستر، بهتر است ناحیه زخم با آب و صابون (نه صابون های قوی)، کاملا تمیز و شسته شود، تا هر گونه مواد اضافی و بافت مرده از روی زخم برداشته شود. این کار، به تسریع روند بهبودی زخم نیز کمک می کند اما این نکته را در نظر داشته باشید که زخم بلافاصله باید خشک شود.

همچنین توجه داشته باشید که به هنگام شستن زخم بستر حتما نکات زیر را رعایت کنید:

  • بایستی از پنبه و دستمال های نرم استفاده شود، تا بستر زخم خراشیده و ساییده نشود.
  • از کرم های مرطوب کننده می توان استفاده کرد.
  • نیازی به استحمام روزانه نمی باشد.
  • استفاده از پانسمان های مناسب در تسریع روند بهبود زخم، بسیار موثر می باشد، زیرا که این پانسمان ها محیط مرطوبی را برای زخم فراهم می کنند و همانند سدی محافظ، مانع از ورود عوامل بیماری زا به زخم می شوند، در نتیجه احتمال بروز عفونت نیز به حداقل خواهد رسید این در حالی است، که پوست اطراف زخم کاملا خشک باقی می ماند.
  • ژل، فوم و پانسمان های نواری از جمله پانسمان هایی هستند که در درمان زخم بستر استفاده می شوند. گاهی لازم است فرد از چندین نوع پانسمان استفاده کند.

روش های درمان زخم بستر در خانه

از جمله روش های شایع درمان زخم بستر در منزل به شرح زیر می باشد:

  • حتما لازم است تا وضعیت بدن فرد را هر یک ساعت یکبار یا دو ساعت یکبار تغییر دهید. همچنین در صورت نشستن برروی ویلچر لازم است هر 15 دقیقه یکبار این کار انجام شود.
  • به منظور جلوگیری از ایجاد فشار لازم است تا از تشک های طبی استفاده کنید تا فشار ایجاد شده برروی بدن خیلی کمتر باشد.
  • بیمار حتما در یک وضعیت مناسب قرار گرفته باشد چرا که سایش یا لیز خوردن می تواند بیماری را تشدید کند.
  • انجام فعالیت های کششی می توند بسیار مفید باشد ولی حتما در خصوص انجام آن با پزشک مشورت کنید.
  • اگر عادت به مصرف سیگار دارید حتما مصرف آن را ترک کنید چرا که بیماری را تشدید می کند.
  • وزن خود را متعادل نگه دارید و اگر دچار اضافه وزن هستید حتما وزن خود را کم کنید.

در انتها توجه داشته باشید که در خصوص انجام تمامی کارها گفته شده لازم است تا حتما با پزشک مشورت کنید و به طور خودسر هیچ کار را انجام ندهید.

اگر ساکن شهر تهران هستید می توانید به منظور درمان زخم بستر به کلینیک دکتر زخم بهترین مرکز درمان انواع زخم در تهران مراجعه کنید.

سوالات متداول

خلاصه مطلب

همانطور که در این نوشتار خواندید زخم بستر در واقع درجات مختلفی دارد که لازم است تا حتما برای درمان زخم بستر به بهترین مرکز درمان زخم مراجعه کنید. یکی از مراکز درمانی زخم بستر در تهران ، مرکز درمانی دکتر زخم می باشد، که با جدیدترین روش های درمانی به درمان انواع زخم های بستر و پیشگیری از گسترش عوارض آن ها می پردازد.

لوگو دکتر زخم

کلینیک دکتر زخم

کلینیک دکتر زخم فعالیت خود را در خصوص درمان تخصصی انواع زخم و اسکار از سال 1388 با تکیه بر دانش نوین آغاز کرده است. از جمله متخصصین حوزه های درمانی کلینیک، کارشناسان متخصص زخم، جراحان پلاستیک ترمیمی، جراحان عمومی، ارتوپدی، عفونی و داخلی می باشد. توجه داشته باشید که متخصصین حاذق در این کلینیک با به کارگیری جدید ترین ابزار ها و تجهیزات پزشکی در جهت درمان انواع زخم باعث شده اند تا نتایج مطلوب و ارزشمندی حاصل شود.

یک پاسخ
  1. پدربزرگ من الان چند سالیه که به خاطر سکته ای که داشته نمی تونه راه بره و بیشتر روزو توو رختخواب می گذرونه. تا این حد هم احتمال زخم بستر وجود داره؟

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

فهرست محتوا