جلوگیری از عفونت زخم
راههای جلوگیری از عفونت زخم، چیست؟ چه چیزی باعث میشود که یک زخم در بدن دچار عفونت شده و مشکلات زیادی را برایتان به وجود بیاورد؟ چه کارهایی را میتوانید انجام دهید که بتوانید در صورت مواجه شدن با زخم از آن مراقبت کنید؟ اگر به دنبال پاسخ به این سوالها هستید، بهتر است که در ادامه اطلاعات مختصری از دکتر زخم، سایت معتبر و تخصصی مربوط به زخم را داشته باشید تا در صورت برخورد با این مساله بتوانید به موقع آن را مدیریت کرده وپشت سر بگذارید.
انواع زخم
زخمهای باز
زخمهای باز معمولا به زخمهایی گفته میشوند که در اثر شکاف و یا بریدگی بر روی سطح پوست ایجاد شده و ایجاد خونریزی کنند. زخمهای باز خود به زخمهای سوراخ شده، زخمهای کنده، زخمهای پاره پاره، زخمهای شکافدار و بریده تقسیم میشوند. این زخمها معمولا در اثر برخورد یا فرورفتن اجسام نوک تیز و یا برنده، گاز گرفتگی حیوانات، ساییده شدن پوست و غیره به وجود میآیند.
زخمهای بسته
زخمهای بسته نیز انواع مختلف دارند که از جمله آنها میتوانیم به زخمهای له شده(له شدگی) و زخمهای کوفتگی(کوبنده) اشاره کنیم. زخمهای دیگری نیز وجود دارند که هر کدام نیازمند روش درمان مخصوص به خود هستند و از مهمترین آنها میتوانیم به زخم بستر، زخم دیابتی، زخم سوختگی و زخمهای سرطانی اشاره کنیم.
علل عفونت زخم
زمانی که زخم در بدن پدیدار میشود، ورود و رشد میکروب در اطراف آن ایجاد عفونت میکند. این میکروبها و باکتریها با نفوذ به بافت آسیب دیده و مرده بدن فضای مناسبی جهت رشد و گسترش پیدا میکنند. نام این باکتری که در ایجاد این عفونتها نقش بسزایی دارد استافیلوکوکوس اورئوس است. این باکتری پس از زخم برداشتن سطح پوست به سرعت خود را به سطح آن رسانده و آن را آلوده میکند، همچنین آلودگیهای قسمتهای مختلف بدن نیز در انتقال عفونت و تاخیر روند بهبود نیز موثرند.
علائم زخمهای عفونی
اگر زخمی دچار عفونت شود معمولا علائم خاصی را از خود نشان میدهد که میتواند بسیار آزار دهنده باشد. قرمز شدن، ورم محل زخم، تب، ترشح مایع زرد رنگ متمایل به قرمز و دردناک شدن از انواع علائمی است که میتوانید بفهمید زخمتان عفونت کرده است. کزاز نیز یک بیماری بسیار جدی است که با ورود باکتری کزاز (تتانوس) به ناحیه درگیر زخم ایجاد شده و فلج کردن سیستم عصبی مشکلات جدی نظیر فلج عضلات تنفسی را به وجود میآورد که نیازمند درمان جدیتر است.
دکتر زخم بهترین کلینیک درمان زخم در تهران به صورت فوق تخصصی ارائه ی خدمات به شما عزیزان می باشد.
به منظور برقراری ارتباط با دکتر زخم از راه های ارتباطی زیر اقدام نمایید:
شماره های تماس: ۲۲۰۷۳۱۲۵ –۰۲۱ / ۵۲۴۸۰۲۴–۰۹۳۹ و صفحه اینستاگرام
راههای جلوگیری از عفونت زخم
هنگامی که بدن دچار زخمی ناشی از یک بیماری، ضربه و یا خراشیدگی میشود، بیش از همه رعایت بهداشت ناحیه زخم مهمتر است. این رعایت بهداشت شامل ضدعفونی کردن زخم توسط مواد ضدعفونی کننده استریل و ضد میکروب یا کرمهای موضعی است که البته استفاده از این موارد در مراقبت کردن از زخمهای باز باید با دقت بیشتری صورت بگیرند و به صورت رقیق شده استفاده شوند. به عنوان مثال در صورت مواجه با زخم باز باید به سرعت محل آن را با نرمال سالین، آب جوش و یا بتادین شسته و پس از شستشو به سرعت گاز استریل را روی آن قرار دهید تا اقدامات بعدی روی آن انجام گیرد. در مورد زخمهای بسته نیز باید خاطر نشان کرد که این زخمها نیاز به اقدامات اولیه سریع نداشته و باید در آرامش کامل و حفظ خونسردی مصدوم را به مراکز درمانی برسانید.
درمان زخم عفونی
حال اگر زخمی دچار عفونت شده و نیاز به درمان دارد، باید به درمان اصولی آن پرداخته شود تا از بروز مشکلات جدیتر برای بیمار نیز جلوگیری شود. تعویض به موقع پانسمان نقش مهمی در روند بهبود زخم دارد و همچنین تمیز بودن دست و ابزاری که پانسمان باید با آنها عوض شود بسیار مهم است. مصرف آنتی بیوتیکها را نیز نباید فراموش کرد، که این مورد در زخمهای باز برای جلوگیری از عفونت بیشتر به صورت تزریق وریدی انجام میگیرد. همه اینها راهکارهایی برای جلوگیری و درمان عفونت زخم هستند که میتوانند تا حدود زیادی به فرد آسیب دیده کمک کنند.